Tilaa

Päiväni Saimaannorppana - Taianomainen satukirja

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitetaan yksi euro Suomen Luonnonsuojeluliitolle arvokkaaseen norppien suojelutyöhön.

Tilaa

Päiväni Saimaannorppana - Taianomainen satukirja

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitetaan yksi euro Suomen Luonnonsuojeluliitolle arvokkaaseen norppien suojelutyöhön

hinta 35€

Päiväni Saimaannorppana - satukirja

Anna lapselle mahdollisuus oppia luonnosta, uhanalaisista lajeista sekä saimaannorpista taianomaisen sadun muodossa. Liiallinen digitaalisuus on jo alkanut näkyä lasten sanavaraston vähyydessä ja kirjojen lukemista suositellaan vastapainoksi asiaan, sillä lapsen kanssa lukeminen edistää lapsen sanavaraston kehittymistä.

Ennakkotilaamalla saat itsellesi Päiväni Saimaannorppana -kirjan ensipainoksen, joka on keräilyharvinaisuus tulevaisuudessa. Kirjaa painetaan ennakkotilausmäärän perusteella, joten vain tilaamalla nyt voit varmistaa, että saat omasi..

Päiväni Saimaannorppana on Uhanalaista elämää -kirjasarjan toinen osa. Kirjalla on 100 % tyytyväisyystakuu – jos et rakasta tuotetta, lähetä meille sähköpostia ja palautamme kaikki rahasi.

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitetaan yksi euro Suomen Luonnonsuojeluliitolle arvokkaaseen norppien suojelutyöhön.

Kirjan ensimmäistä painosta on vielä vähän jäljellä

Tilaamalla varmistat omasi

Ennakkotilaamalla varmistat oman kirjasi​

Uhanalaista elämää -kirjasarjassa seuraamme nuoren Andy-pojan seikkailuja uhanalaisten lajien parissa. Päiväni Saimaannorppana on kirjasarjan toinen osa. Tilaamalla kirjan nyt varmistat, että saat oman kappaleesi.

Hinta vain 35 €

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90 € toimituskuluissa) 

Lahjoitamme jokaisesta myydystä kirjasta yhden euron Suomen luonnonsuojeluliitolle norppien suojelutyöhön.

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla.

Uhanalaista elämää - kirjasarja

Katkelma satukirjasta Päiväni Saimaannorppana

Katkelma satukirjasta Päiväni Saimaannorppana​

Äiti katseli Andya lempein silmin ja vastasi: ”Kerron sinulle tarinan tästä vihreästä lasista, jonka sisällä ui pienen pieni saimaannorppa, latinankieliseltä nimeltään Pusa hispida saimensis.

Tämä lasi kuvastaa saimaannorpan kotia, Saimaan järviallasta. Tämä magneetti taas pientä onnetonta norppaa, joka vetää ihmisten tekojen seuraukset puoleensa magneetin lailla.

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä, eikä sitä esiinny Saimaan vesistön lisäksi missään muualla maailmassa. Eikö olekin ainutlaatuisen mahtavaa, että meidän luonnossamme on jokin niin upea eläin ja että sellaisen voi tavata vain Suomessa?”

Voit tilata useamman satukirjan

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme lyhentämättömänä Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta Saimaannorppien suojelutyöhön

Tilaamalla useampia satukirjoja kerralla, saat ne itsellesi edullisemmin – samalla myös lahjoitussumma kasvaa.

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi tilausmäärästä riippumatta 

2 kpl Päiväni Saimaannorppana – satukirjoja yhteishintaan 55 € (hinta normaalisti 70 €) 

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 27,5 €

3 kpl Päiväni Saimaannorppana – satukirjoja yhteishintaan 75 € (hinta normaalisti 105 €)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 25 €

5 kpl Päiväni Saimaannorppana – satukirjoja yhteishintaan 100 € (hinta normaalisti 175 €)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 20 €

Jos haluat tilata enemmän kuin 5 kappaletta, sinun kannattaa olla meihin yhteydessä sähköpostilla info@sadustamo.fi. 

Huom! jos tilaat enemmän kuin 2, tilauksesi tulee lähimpään postnordin pakettiautomaattiin noudettavaksi.

Kirjailija

Janika Matero

Nelivuotiaana sain isoäidiltäni vanhoja eläinaiheisia tietosanakirjoja, joita luimme yhdessä. Tuolloin opin, että luonnon kanssa tasapainossa eläminen ja sen suojeleminen on tärkeää. Minulle on aina luettu paljon. Mielestäni oli jännittävää ja rauhoittavaa kuunnella tarinaa toisen lukemana. Vaarini menehtyi ollessani 13-vuotias ja ennen tätä lupasin hänelle kirjoittavani jonain päivänä kirjan.

Vuonna 2013 aloin hahmotella ideoita, joilla voisin omalla panoksellani auttaa luontoa. Kävellessäni metsässä sain ajatuksen tarinoista, jotka opettavat lapsille eläimistä sekä luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä. Halusin yhdistää tähän myös hyväntekeväisyyden ja syntyi ajatus Uhanalaista elämää -kirjasarjasta.

Kirjasarjan ensimmäinen osa kertoi harmaasusista ja tällä kerralla sukellamme Saimaannorppien ihmeelliseen maailmaan. Pienen Andyn nukahtaessa hän elää unessaan päivän uhanalaisena lajina. Tätä kautta kirjan lukija ja kuulija pääsevät kurkistamaan elämää uhanalaisten lajien silmin. Tarjoamalla tietoa lapsille, ja myös lukemalla heille satuja, voimme antaa syvyyttä kasvatukseen sekä tulevaisuutemme maapallolla.

kuvittaja

Sirkku Linnea

Olen tehnyt pitkään biologian kuvituksia ja luonto on ollut aina lähellä sydäntäni.

Kun tuli tilaisuus tehdä norppakirja yhteistyössä Sadustamon ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa niin olin heti innokkaasti mukana.

Kirjan paino- ja pakkausmateriaali on FSC-metsäsertifioitu​

Ympäristöystävällinen painaminen

Ympäristöystävällinen painaminen​

FSC on lyhenne sanoista Forest Stewardship Council eli Hyvän metsänhoidon neuvosto. Se on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta. 

Sertifioinnissa on kriteeristö tavoitteista ja toimenpiteistä, joihin metsänomistaja sitoutuu hakiessaan sertifikaattia metsälleen. Tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutuminen tarkastetaan.

Kun  FSC-sertifioinnin metsänhoidon periaatteita ja kriteereitä noudatetaan, parannetaan metsäluonnon monimuotoisuuden säilymistä, vähennetään metsänhoidon ympäristökuormitusta sekä taataan metsän hyvän kasvu.

pieni kustantamo uusille satukirjailijoille ja kuvittajille

Lyhyesti sadustamosta

Lyhyesti sadustamosta

Päiväni saimaanorppana on toinen julkaisumme. Toivottavasti pääsemme julkaisemaan koko Uhanalaista elämää -kirjasarjan ja auttamaan myös muita uusia satukirjailijoita ja kuvittajia tuomaan satunsa eloon.

Me haluamme, että jokaisen arkeen mahtuisi hiukan enemmän taianomaista satumaisuutta.

Mikäli sinulla on satuidea meille, ole yhteydessä meihin osoitteeseen info@sadustamo.fi ja kirjoitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Jos et rakasta satukirjaa, saat kaikki rahasi takaisin

100% Tyytyväisyystakuu

100% Tyytyväisyystakuu

Jos harkitset tilaamista, emme halua, että sinulla on mitään riskiä. Joten jos et jostain syystä ole tyytyväinen hankintaasi, voit palauttaa sen meille ja saat rahasi täysimääräisenä takaisin.

Lähetä meille vain sähköpostia info@sadustamo.fi ja vastaamme sinulle, heti kun mahdollista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä satukirjasta

Siksi koska perinteiset sadut, joita pysähdytään lukemaan yhdessä lapsen kanssa ilman digitaalisia laitteita, jotka imevät huomion, tuovat paljon kaivattua läsnäoloa ja kohtaamista kaiken digitaalisen keskelle. 

Samalla lapsi käyttää myös aktiivisesti omaa mielikuvitustaan tarinan kanssa eläytyessään. Kirjojen lukeminen myös laajentaa lapsen sanavarastoa.

Tiedät itsekin mikä ero on sillä, että luet lapsen tai lapsesi kanssa kirjaa yhdessä verrattuna siihen, että katsoisitte ohjelmia suoratoistopalvelusta tai puuhailette kännykän kanssa. 

Digitaalisuus ei ole pahasta tai sitä ei tarvitse poistaa. Kaikelle on vain olemassa olemassa annoskoko. Digitaalisuudelle on hyvä olla vastapainona rauhallista ja läsnäolevaa yhteistä aikaa. 

On helpompaa saada lapsi pois ruudun äärestä jos sille on tarjottavana jotain vastapainoa.

Ne vartit ja kymmenminuuttiset mitä vietät lapsesi kanssa satua lukien, auttavat häntä itsesäätelemään itseään ja rauhoittumaan. Tämä auttaa erityisesti siinä, kun lasta laitetaan nukkumaan. 

Kännykän kanssa puuhastelu voi lykätä unien saamista tuntikausia, kun stimulaatiomäärä on niin korkea, että lapsen vasta kehittymässä olevat aivot ovat ylikierroksilla vielä myöhään yölläkin.

Liiallinen digitaalisuus alkaa jo näkyä lasten sanavarastossa ja vastapainoksi suositellaan juurikin kirjojen lukemista.

Se sopii kaikenikäisille, mutta suosituksemme on 1-10 -vuotiaat lapset.

Kirjassa on 44 sivua. Osa on kuvasivuja.

Kirjassa on helppoa kieltä, joten lapsi voi lukea kirjaa oman lukutaitonsa puitteissa. Tavuviivoja tai muita lukemista helpottavia asioita kirjassa ei kuitenkaan ole. Kirja sopii myös yhteisiin lukuharjoituksiin.

Kirjan kieli on helppoa yleiskieltä, jota lapsen on vaivaton seurata. Kirjan sanasto on monipuolista, minkä tiedetään auttavan lasta laajan sanavaraston kehittymisessä. Helppolukuisuudestaan huolimatta kieli ei ole selkosuomea.
Jokainen jatko-osa kertoo tarinan jostakin Suomen luonnossa elävästä uhanalaisesta eläimestä. Jatko-osat ovat samojen tekijöiden, joten kirjasarja on myös visuaalisesti yhdenmukainen kokonaisuus.
Jos tilaat yhden kirjan tai kaksi kirjaa, saat sen kotiin toimitettuna, postiluukkuusi tai -laatikkoosi. Jos tilaat useamman kirjan, se toimitetaan lähimpään noutopisteeseen, joka usein on lähikaupan tai marketin yhteydessä.
Kyllä. Vaikka kirjan päähenkilö on poika, kirjan sisältö on yhtä mukavaa luettavaa tai kuunneltavaa lapsen sukupuolesta huolimatta. Tarina on helposti samaistuttava sekä tytöille että pojille.
Ei, kirjassa ei tapahdu mitään, mitä lapsi voisi pelätä tai mikä voisi ruokkia esimerkiksi painajaisia.

Helpoin tapa on laittaa kassalla toimitusosoitteeksi vastaanottajan osoite. Tällä tavalla lähetämme kirjan suoraan lahjan saajalle

Se onnistuu kyllä, kannataa lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@sadustamo.fi

Tilaa omasi nyt

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme euron Saimaannorppien suojelutyöhön

Varmista omasi ennakkotilaamalla nyt

Kirjan hinta on 35 €

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90 € toimituskuluissa) 

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme yhden euron Saimaannorppien suojelutyöhön Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta.

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

Tai tilaa useampi ja anna osa lahjaksi

samalla lahjoitussummasi kasvaa ja saat yksittäisen kirjan edullisemmin

Mikäli haluat tilata useamman kuin yhden kappaleen, paina tästä. 

Tilaamalla useamman kirjan kerralla, saat yksittäisen kirjan edullisempaan kappalehintaan ja kasvatat lahjoitustasi saimaannorppien suojeluun

info@sadustamo.fi