Päiväni Pölyttäjänä - Taianomainen satukirja

Ennakkotilausaika voimassa vain 19.6 saakka

Ennakkotilaamalla saat kirjan edullisimpaan hintaan. Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitetaan 1 € Suomen Luonnonsuojeluliitolle. Kirjalla on 100 % tyytyväisyystakuu ja ilmainen toimitus.

Ennakkotilausaika voimassa 19.6. asti

Päiväni Pölyttäjänä - Taianomainen satukirja

Ennakkotilaamalla saat kirjan edullisimpaan hintaan. Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitetaan 1 € Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

Avarra lapsen ymmärrystä luonnosta

Anna lapsesi oppia uhanalaisuudesta ja pölyttäjien merkityksestä sadun avulla

Anna lapselle mahdollisuus oppia luonnosta, uhanalaisista pölyttäjistä sadun muodossa. Kaikki kirjassa esitetyt lajit ja faktat perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan nykytietoon.

Lukemalla Päiväni Pölyttäjänä – satua, viet lapsesi opettavaiselle ja luontokasvattavalle matkalle, jossa vietät yhteistä aikaa lapsen kanssa ja samalla opitte molemmat jotain uutta luonnon ihmeellisestä monimuotoisuudesta!

 

Ennakkotilaajan hinta 32 € (normaalisti 39 €)

Ylläpidä lapsen sanavarastoa ja mielikuvitusta

Perinteiset sadut ovat vastapainoa digitaalisuudelle

Lukemalla perinteisiä satuja lapsille, vähennät alati kasvatan digitaalisuuden haittavaikutuksia.

Liiallinen digitaalisuus on jo alkanut näkyä lasten sanavaraston vähyydessä ja kirjojen lukemista suositellaan vastapainoksi asiaan, sillä lapsen kanssa lukeminen edistää lapsen sanavaraston kehittymistä.

Ennakkotilaajan hinta 32 € (normaalisti 39 €)

Ennakkotilaajille

Ennakkotilaajana saat kirjan edullisesti ja postituksen ilmaiseksi

Ennakkotilaajana saat kirjan edullisesti

Uhanalaista elämää -kirjasarjassa seuraamme nuoren Andy-pojan seikkailuja uhanalaisten lajien parissa. Päiväni Pölyttäjänä on kirjasarjan kolmas osa. Tilaamalla kirjan nyt varmistat, että saat oman kappaleesi.

Hinta vain 32 € (hinta normaalisti 39€)

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90 € toimituskuluissa). Ennakkotilattu kirjasi saapuu sinulle painamisen jälkeen, elokuun ensimmäisellä viikolla.

Lahjoitamme jokaisesta myydystä kirjasta yhden euron Suomen luonnonsuojeluliitolle

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla.

Uhanalaista elämää - kirjasarjassa seikkailee pieni poika nimeltä andy

Katkelma satukirjasta Päiväni Pölyttäjänä

Katkelma satukirjasta Päiväni Pölyttäjänä

Kimalaisten edessä avautui upea niitty täynnä mitä ihanimpia kukkia ja pieni tuulenvire heilutteli kasveja ja heiniä. Niityn reunalla oli vanha kaunis koivu, jonka oksat antoivat suojaa varjoon tahtoville eläimille ja hyönteisille. 

Kun keskittyi katsomaan niittyä kimalaisten tasolta, hyönteisiä oli tuhansia erilaisia. Ne kaikki olivat tekemässä tärkeää työtään jatkaakseen elämää tai saadakseen aikaan siitepölyn kulkeutumisen eteenpäin.

Pölyttäminen on välttämätöntä siemenkasveille, kuten myös ihmisille, sillä ilman pölytystä maailmassa ei olisi laisinkaan kasveja. 

Keskellä niittyä istui pieni tyttö, jolla oli yllään keltainen kukkamekko. Hänen hiuksensa olivat vaaleat ja hän hymyili suloisesti katsellen ympärilleen. Tytöllä oli toisessa kädessään vihko ja toisessa kynä ja hän hyppelehti iloisena perhosten kieputellessa hänen hiustensa ympärillä.

Voit tilata useamman satukirjan ja saat ne edullisemmin

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme lyhentämättömänä Suomen Luonnonsuojeluliitolle

Tilaamalla useampia satukirjoja kerralla, saat ne itsellesi edullisemmin – samalla myös lahjoitussumma kasvaa.

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi tilausmäärästä riippumatta

Ennakkotilattu kirjasi saapuu sinulle heti painamisen jälkeen, elokuun ensimmäisellä viikolla.

2 kpl Päiväni Pölyttättäjänä – satukirjoja yhteishintaan 55 € (hinta normaalisti 70 €) 

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 27,5 €

3 kpl Päiväni Pölyttäjänä – satukirjoja yhteishintaan 75 € (hinta normaalisti 105 €)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 25 €

5 kpl Päiväni Pölyttäjänä – satukirjoja yhteishintaan 100 € (hinta normaalisti 175€)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 20 €

Jos haluat tilata enemmän kuin 5 kappaletta, sinun kannattaa olla meihin yhteydessä sähköpostilla info@sadustamo.fi. 

Huom! jos tilaat enemmän kuin 2, tilauksesi tulee lähimpään postnordin pakettiautomaattiin noudettavaksi.

Kirjailija

Janika Matero

Nelivuotiaana sain isoäidiltäni vanhoja eläinaiheisia tietosanakirjoja, joita luimme yhdessä. Tuolloin opin, että luonnon kanssa tasapainossa eläminen ja sen suojeleminen on tärkeää. Minulle on aina luettu paljon. Mielestäni oli jännittävää ja rauhoittavaa kuunnella tarinaa toisen lukemana. Vaarini menehtyi ollessani 13-vuotias ja ennen tätä lupasin hänelle kirjoittavani jonain päivänä kirjan.

Vuonna 2013 aloin hahmotella ideoita, joilla voisin omalla panoksellani auttaa luontoa. Kävellessäni metsässä sain ajatuksen tarinoista, jotka opettavat lapsille eläimistä sekä luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä. Halusin yhdistää tähän myös hyväntekeväisyyden ja syntyi ajatus Uhanalaista elämää -kirjasarjasta.

Kirjasarjan ensimmäinen osa kertoi harmaasusista, toinen Saimaannorppien ihmeellisestä maailmasta ja nyt pääsemme liittelemään pölyttäjien parissa. Pienen Andyn nukahtaessa hän elää unessaan päivän uhanalaisena lajina. Tätä kautta kirjan lukija ja kuulija pääsevät kurkistamaan elämää uhanalaisten lajien silmin. Tarjoamalla tietoa lapsille, ja myös lukemalla heille satuja, voimme antaa syvyyttä kasvatukseen sekä tulevaisuutemme maapallolla.

kuvittaja

Sirkku Linnea

Olen tehnyt pitkään biologian kuvituksia ja luonto on ollut aina lähellä sydäntäni.

Kun tuli tilaisuus tehdä kirja pölyttäjistä yhteistyössä Sadustamon ja Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa niin olin heti innokkaasti mukana.

Kirjan paino- ja pakkausmateriaali on FSC-metsäsertifioitu​

Ympäristöystävällinen painaminen

Ympäristöystävällinen painaminen​

FSC on lyhenne sanoista Forest Stewardship Council eli Hyvän metsänhoidon neuvosto. Se on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta. 

Sertifioinnissa on kriteeristö tavoitteista ja toimenpiteistä, joihin metsänomistaja sitoutuu hakiessaan sertifikaattia metsälleen. Tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutuminen tarkastetaan.

Kun  FSC-sertifioinnin metsänhoidon periaatteita ja kriteereitä noudatetaan, parannetaan metsäluonnon monimuotoisuuden säilymistä, vähennetään metsänhoidon ympäristökuormitusta sekä taataan metsän hyvän kasvu.

pieni kustantamo uusille satukirjailijoille ja kuvittajille

Lyhyesti sadustamosta

Lyhyesti sadustamosta

Päiväni Pölyttäjänä on kolmas julkaisumme. Toivottavasti pääsemme julkaisemaan koko Uhanalaista elämää -kirjasarjan ja auttamaan myös muita uusia satukirjailijoita ja kuvittajia tuomaan satunsa eloon.

Me haluamme, että jokaisen arkeen mahtuisi hiukan enemmän taianomaista satumaisuutta.

Mikäli sinulla on satuidea meille, ole yhteydessä meihin osoitteeseen info@sadustamo.fi ja kirjoitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Jos et rakasta satukirjaa, saat kaikki rahasi takaisin

100% Tyytyväisyystakuu

100% Tyytyväisyystakuu

Jos harkitset tilaamista, emme halua, että sinulla on mitään riskiä. Joten jos et jostain syystä ole tyytyväinen hankintaasi, voit palauttaa sen meille ja saat rahasi täysimääräisenä takaisin.

Lähetä meille vain sähköpostia info@sadustamo.fi ja vastaamme sinulle, heti kun mahdollista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä satukirjasta

Siksi koska perinteiset sadut, joita pysähdytään lukemaan yhdessä lapsen kanssa ilman digitaalisia laitteita, jotka imevät huomion, tuovat paljon kaivattua läsnäoloa ja kohtaamista kaiken digitaalisen keskelle. 

Samalla lapsi käyttää myös aktiivisesti omaa mielikuvitustaan tarinan kanssa eläytyessään. Kirjojen lukeminen myös laajentaa lapsen sanavarastoa.

Tiedät itsekin mikä ero on sillä, että luet lapsen tai lapsesi kanssa kirjaa yhdessä verrattuna siihen, että katsoisitte ohjelmia suoratoistopalvelusta tai puuhailette kännykän kanssa. 

Digitaalisuus ei ole pahasta tai sitä ei tarvitse poistaa. Kaikelle on vain olemassa olemassa annoskoko. Digitaalisuudelle on hyvä olla vastapainona rauhallista ja läsnäolevaa yhteistä aikaa. 

On helpompaa saada lapsi pois ruudun äärestä jos sille on tarjottavana jotain vastapainoa.

Ne vartit ja kymmenminuuttiset mitä vietät lapsesi kanssa satua lukien, auttavat häntä itsesäätelemään itseään ja rauhoittumaan. Tämä auttaa erityisesti siinä, kun lasta laitetaan nukkumaan. 

Kännykän kanssa puuhastelu voi lykätä unien saamista tuntikausia, kun stimulaatiomäärä on niin korkea, että lapsen vasta kehittymässä olevat aivot ovat ylikierroksilla vielä myöhään yölläkin.

Liiallinen digitaalisuus alkaa jo näkyä lasten sanavarastossa ja vastapainoksi suositellaan juurikin kirjojen lukemista.

Heti kun saamme sen painettua, eli elokuun ensimmäisellä viikolla.

Se sopii kaikenikäisille, mutta suosituksemme on 1-10 -vuotiaat lapset.

Kirjassa on 52 sivua. Osa on kuvasivuja.

Kirjassa on helppoa kieltä, joten lapsi voi lukea kirjaa oman lukutaitonsa puitteissa. Tavuviivoja tai muita lukemista helpottavia asioita kirjassa ei kuitenkaan ole. Kirja sopii myös yhteisiin lukuharjoituksiin.

Kirjan kieli on helppoa yleiskieltä, jota lapsen on vaivaton seurata. Kirjan sanasto on monipuolista, minkä tiedetään auttavan lasta laajan sanavaraston kehittymisessä. Helppolukuisuudestaan huolimatta kieli ei ole selkosuomea.
Jokainen jatko-osa kertoo tarinan jostakin Suomen luonnossa elävästä uhanalaisesta eläimestä. Jatko-osat ovat samojen tekijöiden, joten kirjasarja on myös visuaalisesti yhdenmukainen kokonaisuus.
Jos tilaat yhden kirjan tai kaksi kirjaa, saat sen kotiin toimitettuna, postiluukkuusi tai -laatikkoosi. Jos tilaat useamman kirjan, se toimitetaan lähimpään noutopisteeseen, joka usein on lähikaupan tai marketin yhteydessä.
Kyllä. Vaikka kirjan päähenkilö on poika, kirjan sisältö on yhtä mukavaa luettavaa tai kuunneltavaa lapsen sukupuolesta huolimatta. Tarina on helposti samaistuttava sekä tytöille että pojille.
Ei, kirjassa ei tapahdu mitään, mitä lapsi voisi pelätä tai mikä voisi ruokkia esimerkiksi painajaisia.

Helpoin tapa on laittaa kassalla toimitusosoitteeksi vastaanottajan osoite. Tällä tavalla lähetämme kirjan suoraan lahjan saajalle

Se onnistuu kyllä, kannataa lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@sadustamo.fi

Ennakkotilaa omasi nyt

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme euron Suomen Luonnonsuojeluliitolle

Varmista omasi ennakkotilaamalla nyt

Ennakkotilatun kirjan hinta on vain 32 € (normaalisti 39 €)

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90 € toimituskuluissa). Ennakkotilattu kirjasi saapuu sinulle painamisen jälkeen, elokuun ensimmäisellä viikolla.

Jokaisesta tilatusta kirjasta lahjoitamme yhden euron Suomen luonnonsuojeluliitolle

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

Tai ennakkotilaa useampi ja anna osa lahjaksi

samalla lahjoitussummasi kasvaa ja saat yksittäisen kirjan edullisemmin

Mikäli haluat tilata useamman kuin yhden kappaleen, paina tästä. 

Tilaamalla useamman kirjan kerralla, saat yksittäisen kirjan edullisempaan kappalehintaan ja kasvatat lahjoitustasi Suomen luonnonsuojeluliitolle

info@sadustamo.fi