Tilaa lumoava Päiväni Harmaasutena- Taianomainen satukirja

Tilaa lumoava Päiväni Harmaasutena- Taianomainen satukirja

Päiväni Harmaasutena - Taianomainen satukirja tilattavissa nyt

Ensimmäistä painosta on jäljellä enää neljäsosa

Tilaamalla nyt varmistat, että saat omasi

Tilaamalla nyt varmistat, että saat omasi

Kirjassa (ja Uhanalaista elämää-kirjasarjan seuraavissa osissa) seuraamme nuoren Andy-nimisen pojan seikkailuja uhanalaisten lajien parissa.

Tämä on ensimmäinen osa kirjasarjaa, jonka jokaista osaa julkaistaan rajallinen määrä. Varmista, että saat oman kappaleesi , tilaamalla Päiväni harmaasutena-satukirja nyt.

Hinta 35€

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90€ toimituskuluissa) 

Tilattu kirjasi saapuu sinulle 7 vuorokauden sisällä tilauksesta

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitamme Suomen luonnonsuojeluliitolle yhden euron lajien monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

Mikäli haluat tilata useamman kuin yhden kappaleen, paina tästä. 

Tilaamalla useamman kirjan kerralla, saat yksittäisen kirjan edullisempaan kappalehintaan

Uhanalaista elämää kirjasarjassa seikkailee pieni poika nimeltä andy

Katkelma Päiväni harmaasutena satukirjasta

Katkelma Päiväni harmaasutena satukirjasta

Andy lähtee isänsä kanssa telttaretkelle metsään. Illan tullen Andy vaipuu uneen isän kertoessa tarinaa korpeista ja ystävyydestä. 

Unessaan Andy elää yhden päivän harmaasutena ja oppii samalla tärkeitä asioita uhanalaisten susien maailmasta sekä luonnon ihmeellisyydestä.

 

”Metsä oli upea, lähes taianomainen. Retkeilyalueen parkkipaikalta avartui jylhä maisema. Jos isä ei olisi tuntenut metsää niin hyvin kuin tunsi, olisi saattanut kuvitella, ettei sinne olisi uskaltanut lähteä etsimään sopivaa telttapaikkaa. 

Isä osasi kuitenkin kulkea metsässä taitavasti ilman kompassia, sillä hän oli pienestä pojasta asti käynyt oman isänsä kanssa niillä seuduilla leikkimässä”.

lastenkirjailija Janika matero:

Näin syntyi Päiväni harmaasutena

Näin syntyi Päiväni harmaasutena

Olen pienestä tytöstä asti ollut kiinnostunut luonnosta, sen moninaisuudesta sekä suojelusta. 

Ollessani noin nelivuotias, sain isoäidiltäni vanhoja eläinaiheisia tietosanakirjoja. Maalasimme kirjojen eläimiä ja luimme yhdessä erilaisten lajien ominaisuuksista. 

Suuri kiitos kiinnostuksestani luontoa ja uhanalaisia lajeja kohtaan kuuluu siis isovanhemmilleni, joilta opin, että luonnon kanssa tasapainossa eläminen ja sen suojeleminen on tärkeää.

Minulle on aina luettu paljon. Mielestäni oli jännittävää ja rauhoittavaa kuunnella tarinaa toisen lukemana. Samalla sain aikuisen läsnäoloa ja huomiota positiivisessa muodossa. 

Muistan myös miten ala-asteen opettajani luki meille satuja. Ne lukuhetket ovat jääneet mieleeni ja edelleenkin hymyilyttää opettajani tapa eläytyä hahmoihin. 

Kirjat, eläimet ja luonto on olleet läsnä läpi elämäni. Vielä nykyisinkin rakastan viettää aikaa vanhoissa divareissa, kirjamessuilla ja kirjakaupoissa poikani kanssa. 

Lukemisen lisäksi olen aina kirjoittanut paljon. Päiväkirjaa, ajatelmia, muistiinpanoja sekä hahmotellut erilaisia satuja.

Vaarini menehtyi ollessani 13-vuotias. Ennen hänen kuolemaansa lupasin hänelle kirjoittavani jonain päivänä kirjan. Tämä lupaus jäi elämään mieleeni.

Vuonna 2013, odottaessani poikaani, aloin hahmotella ideoita, joilla voisin auttaa luontoa omalla panoksellani. 

Poikani syntyi ja koska olin pienestä pitäen itse rakastanut kirjojen ja eläinten maailmaa, halusin antaa omalle pojalleni samanlaisen lapsuuden kirjojen parissa. 

Olenkin lukenut pojalleni iltasadun siitä lähtien lähes päivittäin.

Muistan hetken, kun kävelin poikani kanssa metsässä hänen nukkuessaan rattaissa. Sain ajatuksen ryhtyä kertomaan tarinoita, jotka opettavat lapsia eläimistä ja luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä. 

Halusin yhdistää siihen myös hyväntekeväisyyden – samalla voisin lunastaa vaarilleni tekemän lupauksen. Sillä hetkellä syntyi ajatus Uhanalaista elämää -kirjasarjasta.

Visioni selkeytyi pian paperille ja ryhdyin kirjoittamaan päivittäin. Olen aina rakastanut susia ja minua on kiehtonut niiden elämä. Siksi halusin, että ensimmäinen kirjani kertoo harmaasusista.

Uhanalaista elämää -kirjasarjan ideana on opettaa lapsia ymmärtämään luonnon tärkeyttä elämässämme, helposti sadun kautta. 

Pienen Andyn nukahtaessa hän elää unessaan päivän uhanalaisena lajina. Tätä kautta myös kirjan lukija ja kuulija pääsevät kurkistamaan elämää uhanalaisten lajien silmin.

Haluan auttaa lapsia ymmärtämään eläimiä ja oppimaan niistä lisää. Tarjoamalla tietoa lapsille, ja myös lukemalla heille satuja, voimme antaa syvyyttä kasvatukseen sekä tulevaisuutemme maapallolla.

Kirjojen tuoksu, kirjahyllyt, sivujen selaaminen sekä tarinat ovat auttaneet minua keskittymään, oppimaan ja rauhoittumaan. 

 

Kirjat on avanneet minulle valtavan paljon elämästä ja siitä, miten tärkeää on joskus nähdä asiat oman mielikuvituksen kautta.

jokaisesta kirjasta lahjoitamme 1€ luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen

Tilaamalla useampia satukirjoja kerralla, saat ne itsellesi edullisemmin

Tilaamalla useampia satukirjoja kerralla, saat ne itsellesi edullisemmin​

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi tilausmäärästä riippumatta (säästät vähintään 4,90€ toimituskuluissa) 

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitamme Suomen luonnonsuojeluliitolle yhden euron lajien monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Tilattu kirjasi saapuu sinulle seitsemän vuorokauden sisällä tilauksesta

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

2 kpl Päiväni harmaasutena – satukirjoja yhteishintaan 55€ (hinta normaalisti 70€)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 27.5€

3 kpl Päiväni harmaasutena – satukirjoja yhteishintaan 75€ (hinta normaalisti 105€)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 25€

5 kpl Päiväni harmaasutena – satukirjoja yhteishintaan 100€ (hinta normaalisti 175€)

Yhden kirjan hinnaksi jää vain 20€

Jos haluat tilata enemmän kuin 5 kappaletta, sinun kannattaa olla meihin yhteydessä sähköpostilla info@sadustamo.fi. 

Huom! jos tilaat enemmän kuin 2, tilauksesi tulee lähimpään postnordin pakettiautomaattiin noudettavaksi.

kuvittaja

Nina Kuu

Olen tehnyt taidetta koko elämäni, rakastan värejä, satuja, luontoa.

Taiteeseen suhtaudun aina intohimoisesti. Se on minulle päätoiminen työ ja rakas harrastus, jossa voin aina kehittyä.

Kun minulle tarjoutui tilaisuus kuvittaa Päiväni harmaasutena, en epäröinyt. Olen liikkunut koko elämäni luonnossa ja harrastanut partiota. Metsä on minulle meditatiivinen paikka, mihin voin mennä lataamaan akkujani.

Oma viisivuotiaani on myös innokas metsäretkeilijä ja satujen kuuntelija. Tämä tarina osui jotenkin meihin ja olen onnekas kun sain kuvittaa sen.

Hallitsen monipuolisesti eri tekniikat, ja tähän kirjaan valikoitu kuvitustekniikaksi digitaalinen akvarelli. Yritin luoda kuviin mahdollisimman runsaasti taianomaista tunnelmaa ja suloisia värejä.

Päiväni Harmaasutena on ihana tarina, jota suosittelen kaikille luontoihmisille.

kirjojen lukeminen auttaa kehittämään lasten sanavarastoa

Miksi perinteisiä satukirjoja, eikö kaiken kannattaisi olla digitaalista?

Miksi perinteisiä satukirjoja, eikö kaiken kannattaisi olla digitaalista?

Siksi koska sadut, joita pysähdytään lukemaan yhdessä lapsen kanssa ilman digitaalisia laitteita, jotka imevät huomion, tuovat paljon kaivattua läsnäoloa ja kohtaamista kaiken digitaalisen keskelle. 

Samalla lapsi käyttää myös aktiivisesti omaa mielikuvitustaan tarinan kanssa eläytyessään. Kirjojen lukeminen myös laajentaa lapsen sanavarastoa.

Tiedät itsekin mikä ero on sillä, että luet lapsen tai lapsesi kanssa kirjaa yhdessä verrattuna siihen, että katsoisitte ohjelmia suoratoistopalvelusta tai puuhailette kännykän kanssa. 

Digitaalisuus ei ole pahasta tai sitä ei tarvitse poistaa. Kaikelle on vain olemassa olemassa annoskoko. Digitaalisuudelle on hyvä olla vastapainona rauhallista ja läsnäolevaa yhteistä aikaa. 

On helpompaa saada lapsi pois ruudun äärestä jos sille on tarjottavana jotain vastapainoa.

Ne vartit ja kymmenminuuttiset mitä vietät lapsesi kanssa satua lukien, auttavat häntä itsesäätelemään itseään ja rauhoittumaan. Tämä auttaa erityisesti siinä, kun lasta laitetaan nukkumaan. 

Kännykän kanssa puuhastelu voi lykätä unien saamista tuntikausia, kun stimulaatiomäärä on niin korkea, että lapsen vasta kehittymässä olevat aivot ovat ylikierroksilla vielä myöhään yölläkin.

Liiallinen digitaalisuus alkaa jo näkyä lasten sanavarastossa ja vastapainoksi suositellaan juurikin kirjojen lukemista.

Alla otteita ylen tuoreesta uutisesta 22.9

Hinta 35€

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90€ toimituskuluissa) 

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitamme Suomen luonnonsuojeluliitolle yhden euron lajien monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Tilattu kirjasi saapuu sinulle 7 vuorokauden sisällä tilauksesta

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

Ympäristöystävällinen painaminen

Kirjan paino- ja pakkausmateriaali on FSC-metsäsertifioitu

Kirjan paino- ja pakkausmateriaali on FSC-metsäsertifioitu

FSC on lyhenne sanoista Forest Stewardship Council eli Hyvän metsänhoidon neuvosto. Se on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta. 

Sertifioinnissa on kriteeristö tavoitteista ja toimenpiteistä, joihin metsänomistaja sitoutuu hakiessaan sertifikaattia metsälleen. Tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutuminen tarkastetaan.

Kun  FSC-sertifioinnin metsänhoidon periaatteita ja kriteereitä noudatetaan, parannetaan metsäluonnon monimuotoisuuden säilymistä, vähennetään metsänhoidon ympäristökuormitusta sekä taataan metsän hyvän kasvu.

tilaa ilman riskiä

100% Tyytyväisyystakuu - Jos et rakasta satukirjaa, saat kaikki rahasi takaisin

100% Tyytyväisyystakuu - jos et rakasta satukirjaa, saat kaikki rahasi takaisin

Jos harkitset tilaamista, emme halua, että sinulla on mitään riskiä. Joten jos et jostain syystä ole tyytyväinen hankintaasi, voit palauttaa sen meille ja saat rahasi täysimääräisenä takaisin.

Lähetä meille vain sähköpostia info@sadustamo.fi ja vastaamme sinulle, heti kun mahdollista.

pieni kustantamo uusille satukirjailijoille ja kuvittajille

Lyhyesti sadustamosta

Lyhyesti sadustamosta

Päiväni harmaasutena on ensimmäinen julkaisumme. Toivottavasti pääsemme julkaisemaan koko uhanalaista elämää kirjasarjan ja auttamaan myös muita uusia satukirjailijoita ja kuvittajia tuomaan satunsa eloon.

Me haluamme, että jokaisen arkeen mahtuisi hiukan enemmän taianomaista satumaisuutta.

Mikäli sinulla on satuidea meille, ole yhteydessä meihin osoitteeseen info@sadustamo.fi ja kirjoitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Usein kysyttyjä kysymyksiä satukirjasta

Se sopii kaikenikäisille, mutta suosituksemme on 1-10 -vuotiaat lapset.

Kirjassa on 28 sivua. Osa on kuvasivuja.

Kirjassa on helppoa kieltä, joten lapsi voi lukea kirjaa oman lukutaitonsa puitteissa. Tavuviivoja tai muita lukemista helpottavia asioita kirjassa ei kuitenkaan ole. Kirja sopii myös yhteisiin lukuharjoituksiin.

Kirjan kieli on helppoa yleiskieltä, jota lapsen on vaivaton seurata. Kirjan sanasto on monipuolista, minkä tiedetään auttavan lasta laajan sanavaraston kehittymisessä. Helppolukuisuudestaan huolimatta kieli ei ole selkosuomea.
Jokainen jatko-osa kertoo tarinan jostakin Suomen luonnossa elävästä uhanalaisesta eläimestä. Jatko-osat ovat samojen tekijöiden, joten kirjasarja on myös visuaalisesti yhdenmukainen kokonaisuus.
Jos tilaat yhden kirjan tai kaksi kirjaa, saat sen kotiin toimitettuna, postiluukkuusi tai -laatikkoosi. Jos tilaat useamman kirjan, se toimitetaan lähimpään noutopisteeseen, joka usein on lähikaupan tai marketin yhteydessä.
Kyllä. Vaikka kirjan päähenkilö on poika, kirjan sisältö on yhtä mukavaa luettavaa tai kuunneltavaa lapsen sukupuolesta huolimatta. Tarina on helposti samaistuttava sekä tytöille että pojille.
Ei, kirjassa ei tapahdu mitään, mitä lapsi voisi pelätä tai mikä voisi ruokkia esimerkiksi painajaisia.

Helpoin tapa on laittaa kassalla toimitusosoitteeksi vastaanottajan osoite. Tällä tavalla lähetämme kirjan suoraan lahjan saajalle

Se onnistuu kyllä, kannataa lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@sadustamo.fi

jokaisesta kirjasta lahjoitamme 1€ suomen luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen

Tilaa nyt ennen kuin painos loppuu kesken

Tilaa nyt ennen kuin painos loppuu kesken

Hinta 35€

100% tyytyväisyystakuu – jos et jostain syystä rakasta satua, saat kaikki rahasi takaisin.

Ilmainen toimitus postilaatikkoosi (säästät 4,90€ toimituskuluissa) 

Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitamme Suomen luonnonsuojeluliitolle yhden euron lajien monimuotoisuuden säilyttämiseen.

Tilattu kirjasi saapuu sinulle 7 vuorokauden kuluessa tilauksessa.

Voit maksaa verkkopankilla, laskulla tai luottokortilla

Mikäli haluat tilata useamman kuin yhden kappaleen, paina tästä. 

Tilaamalla useamman kirjan kerralla, saat yksittäisen kirjan edullisempaan kappalehintaan